+31 615 06 40 87 sales@singuladerm.eu

Home

short term results & long term buildup

COLLAGEEN

Klaar voor een nieuw collageen tijdperk?

Wist je dit al over collageen?

Als we het hebben over huidveroudering, hebben we het eigenlijk over collageen – of beter gezegd, een gebrek daaraan. Vrijwel elk gewenst kenmerk van een gezonde huid komt neer op het collageengehalte: hoe meer van dit eiwit we hebben, hoe steviger, voller en frisser onze huid eruitziet.

Maar naarmate we ouder worden – en vooral als we roken, drinken en UV-blootstelling krijgen tijdens het ouder worden – neemt onze collageenproductie af en begint het collageen dat we al hebben af te breken. Dit veroorzaakt rimpels, evenals een verlies van elasticiteit of volheid. Het aanpakken van deze symptomen betekent het op de een of andere manier aanpakken van collageenverlies.

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam. Het is goed voor ongeveer 30% van het totale eiwit. Collageen is de primaire bouwsteen van de huid, spieren, botten, pezen en gewrichtsbanden en ander bindweefsel van uw lichaam.

Collageen voor de huid
Collageen wordt afgezet in de dermis of de middelste laag van de huid. Het vervult functies die bijdragen aan de mechanische eigenschappen, organisatie en vorm van weefsels. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij het vervangen en herstellen van dode cellen.

De collageenmoleculen zijn zo gegroepeerd dat ze lange en dunne fibrillen vormen. Daarom fungeren ze als ondersteunende structuren en verankeren ze de cellen aan elkaar. Collageenfibrillen hebben het vermogen om uit te rekken. Gram voor gram wordt gezegd dat ze sterker zijn dan staal.

Als we het hebben over het verbeteren van collageen in de huid, moeten we het dus niet alleen hebben over het stimuleren van de aanmaak, maar ook van het organiseren van de fibrillen en het behouden van de regelmatigheid in afstand en dikte van de fibrillen.
Peptiden kunnen beide taken uitvoeren, maar individuele peptiden kunnen dit op verschillende manieren doen. Hoe hoger het percentage, hoe effectiever het product!

Singuladerm presenteert een geremasterd concept van collageen, voor een NIEUW collageentijdperk. Hoezo?

Vaak zij Collageenpeptiden namelijk kleine stukjes dierlijk collageen.
De behoeften van de consument evolueren echter en vragen om duurzaamheid, diervriendelijkheid en een hoge werkzaamheid.
SingulaDerm gebruikt daarom plantaardige peptiden die de aanmaak van collageen sterk verbeteren.

Peptiden worden in wilde planten als biofabriek wordt geproduceerd. Deze duurzame technologie stelt ons in staat om een molecuul te verkrijgen dat identiek is aan een fragment van de menselijke collageen type I-sequentie, met de juiste post-translationele hydroxylaties die nodig zijn om volledig functioneel te zijn.

Deze peptiden werken als een bouwsteen en booster voor de collageensynthese en verstevigt de dermis en epidermis en voorkomt veroudering. Het onthulde een synergetisch effect en een superieure werkzaamheid voor Ascorbyl Glucoside bij het verminderen van rimpels, het geven van een facelift en het verbeteren van de helderheid van de huid.

Ook benieuwd naar de wetenschap achter de producten van SingulaDerm, neem dan contact met ons op en we vertellen je er alles over