+31 615 06 40 87 sales@singuladerm.eu

Home

short term results & long term buildup

OVER PEPTIDEN EN GROEIFACTOREN

De wetenschap met betrekking tot skincare staat niet stil en de industrie zet grote stappen in het formuleren van steeds effectievere, “science-based” ingrediënten.  Vooral de vooruitgang in Research & Development op het gebruik van op eiwitten gebaseerde ingrediënten zoals peptiden en groeifactoren is enorm, en de resultaten die je hiermee kunt bereiken groeit exponentieel… 

Hieronder geven we je meer informatie over de vooruitgang in deze ingrediënten en waarom ze zo’n goede optie zijn.

De juiste signalen sturen 

Maak je geen zorgen als je niet precies weet wat peptiden en groeifactoren zijn. De wetenschap achter het gebruik van deze stoffen in huidverzorging is zeer complex en moeilijk te begrijpen zonder diepe wetenschappelijke kennis.

Maar peptiden en groeifactoren zijn “pretty amazing”! Deze speciale eiwitten kunnen huidcellen het signaal geven verbazingwekkende resultaten te behalen. Het gebruik van een, of – nog beter – alle twee kan veel verder gaan in het behouden van een jeugdige huid dan alleen reinigen en hydrateren.

Blijf lezen voor ongelooflijke details.

De kracht van peptiden

Peptiden zijn ketens van aminozuren, de organische verbindingen die samen eiwitten vormen, waaronder collageen. De wetenschap achter het gebruik van peptiden in de huidverzorgingsindustrie groeit en er worden nog steeds nieuwe synthetische peptiden ontwikkeld, wat betekent dat er producten bestaan die peptiden bevatten om aan ieder specifiek huidprobleem te voldoen. 

De industrie prefereert de ontwikkeling en het gebruik van synthetische vs natuurlijke peptiden voor een goede reden. Natuurlijke peptiden kunnen verkregen worden uit natuurlijke voedingsmiddelen, voedzaam eten is dus ook een manier om goede peptiden binnen te krijgen, maar deze peptiden zijn niet zo geschikt om in skincare te verwerken, omdat ze 1. De moleculen te groot zijn effectief in de huid door te dringen en 2. Niet stabiel zijn en dus toxiciteit kunnen ontwikkelen. 

Synthetische peptiden daarentegen, worden ontwikkeld in een laboratorium, zijn 100% stabiel, zijn ontworpen om een ​​specifieke reactie aan te moedigen wanneer ze aan specifieke receptoren binden. Juist dat maatwerk maakt onderzoekers zo enthousiast over peptidebehandelingen. 

Sommige peptiden die je in huidverzorgingsproducten van medische kwaliteit kunt vinden, zijn onder meer:

Peptiden die de collageen productie stimuleren

Deze peptiden verbinden zich met receptoren op cellen in de huid en vertellen hen dat ze meer collageen moeten gaan maken. Ze zijn als de voormannen in een fabrieksproductielijn. Wil je een verhoogde collageensynthese in je huid? Kijk dan eens naar de Xpert Collageneur lijn van SingulaDerm. 

Neuropeptiden

Neuropeptiden werken door de signalen van het lichaam te remmen die de gezichtsspieren laten samentrekken. Zwakkere spiercontracties = minder opvallende rimpels. Enkele voorbeelden van neuropeptiden zijn:

Acetyl Hexapeptide-8 (Argireline) blokkeert de afgifte van een chemische stof genaamd acetylcholine, die zenuwcellen in de spieren ertoe aanzet om samen te trekken. Een ander peptide, 

Munapsys™, is het eerste cosmetische ingrediënt dat zowel in de pre- en postsynaptische routes van spiercontractie als in een nieuw SNARE-eiwit kan werken.

Årctalis™ verhoogt essentiële extracellulaire matrixcomponenten, waardoor de structurele integriteit en flexibiliteit wordt versterkt. Het induceert ook desmogleïne-3 (Dsg-3), waardoor de hyperadhesie van huidcellen wordt verbeterd, de epidermale cohesie en de barrièrefunctie worden versterkt. 

Dit zijn slechts een greep uit de peptiden die beschikbaar zijn in huidverzorgingsproducten. Zoals je waarschijnlijk hebt opgemerkt, vervullen deze peptiden vaak complementaire functies, dus het is het beste om te zoeken naar formules die meerdere peptiden bevatten om de beste resultaten te bereiken.

Beter nog, zoek naar producten die ook groeifactoren bevatten, samen met peptiden.

Groei factoren

Groeifactoren stimuleren de cellulaire turnover. Voor daadwerkelijke celgroei en differentiatie hebben we een groeifactor nodig.

Cellulaire turnover is het proces waarbij dode cellen worden afgestoten, waardoor er ruimte overblijft voor nieuwe huidcellen om de bovenste laag van de huid te bereiken. Dit proces vertraagt ​​naarmate we ouder worden en kan verder worden beïnvloed door omgevingsfactoren. Door de celvernieuwing te verhogen, wordt bijvoorbeeld de collageenproductie verhoogd en ziet de huid er voller, gladder en stralender uit.

Onze wetenschappers doen al jaren onderzoek doen naar groeifactoren. Ze zijn een bestanddeel van stamcellen, maar hebben een heel andere functie. 

De groeifactoren van SingulaDerm worden verkregen uit onze plant biofactory, te produceren met behulp van biotechnologie. Het produceren van EGF in planten is veilig zuiver en stabiel – waardoor het de perfecte keuze is voor een schone en gezonde huidverzorging.

Net als peptiden sturen groeifactoren het celgedrag door zich te binden aan receptoren op het celoppervlak en deze te sturen om te groeien, delen of differentiëren. Net als peptiden zijn er verschillende soorten groeifactoren die verschillende effecten hebben op de cellen waarmee ze interageren.

Zoals je je kunt voorstellen, is het benutten van de kracht van groeifactoren een belangrijke vooruitgang in de geneeskunde geweest. Zo zijn groeifactoren met groot succesgebruikt voor wondgenezing, in het bijzonder brandwonden. Vanwege het vermogen van groeifactoren om beschadigd weefsel te herstellen, was het slechts eenkwestie van tijd voordat wetenschappers het gebruik van groeifactoren voor anti-veroudering begonnen te bespreken.

Omdat ze de aanmaak van collageen en celregeneratie stimuleren, kunnen groeifactoren een waardevolle toevoeging zijn aan je anti-aging arsenaal. Studies hebben aangetoond dat het gebruik van producten die groeifactoren bevatten, de verschijning van expressielijnen en rimpels kan minimaliseren, de huidtextuur kan verbeteren en voor hydratatie kan zorgen

Voorbeelden van moderne groeifactoren in skincare zijn:

Epitensive™ is een EGF (Epidermal Growth Factor). Epitensive™ bevat plant-epidermale groeifactor (plant-EGF), een eiwit dat de ERK- en AKT-routes kan activeren. Deze paden zijn betrokken bij eiwitsynthese en cellulaire regeneratie om de rijpe huid te voorzien van het juiste extracellulaire matrixgehalte en het regeneratieve vermogen dat verloren gaat met de leeftijd.

Scelleye™ bevat plant-insuline-achtige groeifactor-1 (plant-IGF1), een eiwit dat in staat is om de activiteit van de basale huidlagen te herstellen, het proteasoom te activeren en carbonylering te verminderen, voor een effectieve verwijdering van beschadigde eiwitten.

Conclusie

Nu we het verschil tussen peptiden en groeifactoren hebben opgesplitst, begrijpt je waarom je naar deze ingrediënten moet zoeken bij het zoeken huidverzorgingsproducten. Zoals we hebben gezien, biedt elk van deze elementen unieke voordelen die vaak het meest effectief werken wanneer ze samen worden gebruikt, dus zul je op zoek moeten gaan naar formules die een goede hoeveelheid van deze actieve ingrediënten in een bepaalde combinatie bevatten. (Hint: je kunt zien dat een product heel weinig van een actief ingrediënt bevat als het aan het einde van een lange lijst met andere ingrediënten staat).

Onze Xpert Collageneur Serum combineert bijvoorbeeld twee epidermale groeifactor en peptiden die de synthese van eiwitten die betrokken zijn bij mitochondriale ademhaling en energieproductie stimuleren. Het induceert ook belangrijke eiwitten voor focale verklevingen en celinteracties.

Ja, wetenschap is best verbazingwekkend.