+31 615 06 40 87 sales@singuladerm.eu

Home

short term results & long term buildup

WELK SKINCARE MERK KIES JE VOOR JE ZAAK ?

Met een oneindige lijst van merken en trends, of het nou vegan, natuurlijk, “no nonsense”, mode ingrediënten, zuren of peptiden zijn, de keuze wordt er niet makkelijker op. 

Veel (nieuwe) merken surfen simpelweg mee op een hype, hebben er een mooi verhaaltje achter en doen slimme marketing. Het enige belangrijke van skincare zou echter moeten zijn dat het veilig is, effectief is, en dat men eerlijk is over de te verwachte resultaten. Helaas is de realiteit dat er meer aandacht wordt besteed aan de verpakking, de marketing en het concept verkopen. 

 

Wij hebben een simpele vragenlijst samengesteld om het kaf van het koren te scheiden.

Stel deze vragen!

1. Zit het merk zelf achter de ontwikkeling van de formules? Merken outsourcen de formulering vaak en hebben zelf geen R&D naar de effectiviteit.

2. Welke actieve ingrediënten bevatten de producten? Niet de INCI lijst dus, maar welke ingrediënten zijn actief en wat doen ze precies, hoe is dit bewezen.

3. Wat is het percentage van de actieve ingrediënten? (Tussen ons: Is het niet vreemd dat de meeste merken dit niet openlijk vrijgeven? Er is nogal een verschil tussen 1 of 10% werkzame stof)

4. Zijn de resultaten wetenschappelijk bewezen met bijvoorbeeld in vivo en in vitro testen of specialistische 3D fotografie?

5. Zitten er conserveringsmiddelen in om de veiligheid en stabiliteit te garanderen? (Veel merken die claimen “natuurlijk” te zijn, gebruiken deze bijna niet waardoor een product makkelijk kan bederven, huidproblemen kan veroorzaken, of simpelweg de actieve ingrediënten neutraliseren waardoor ze niet werkzaam meer zijn)

6. Wordt er gebruik gemaakt van penetratiesystemen? Feit is dat de huid een schild is die de penetratie van moleculen tegenhoudt. Als een product óp de huid blijft liggen, zal het maar kortstondig effect hebben. Om langdurig resultaat te verkrijgen, zul je tot de huidcellen moeten komen om deze te beïnvloeden hun functie goed uit te voeren.

7. Zijn de antwoorden op deze vragen positief, dan heb je te maken met een professioneel skincare merk die werkelijk iets voor de huid wilt betekenen.

WETENSCHAP in de cosmetica staat voor werkzaamheid en veiligheid en eerlijkheid. Dat is waar ook SingulaDerm voor staat.